0
Stegt rødspættefilet med spaghetti, syltet citron, ristede græskarkerner og kejserhatte

Stegt rødspættefilet med spaghetti, syltet citron, ristede græskarkerner og kejserhatte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Gluten, Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

citron
1 min.
Syltet citron

Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (kun det gule, det hvide skal ikke bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt, eller brug evt. et juliennejern. Læg strimlerne i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det trække i 20 min.

græskarkerner
5 min.
Ristede græskarkerner

Rist græskarkerner på en tør pande, til de er gyldne og begynder at poppe. Drys med lidt fint salt, og dryp evt. med lidt god olivenolie.

kejserhathvidløg
10 min.
Svampe

Vask og soignér svampene, og skær dem i passende stykker. Rist dem i lidt smør, og husk at krydre dem godt med salt og peber. Skræl og skær halvdelen af hvidløgsfeddene i grove skiver, og knus dem på et spækbræt med den brede side af en stor kniv. Drys 1/2 tsk. groft salt på, og mos videre med kniven, til hvidløget er most til en fin puré. Tilsæt puréen til svampene.

spaghetti
25 min.
Pasta

Kog pastaen efter anvisning på emballagen (husk, at den gerne må være kogt al dente). Dræn pastaen, og vend den sammen med lidt olivenolie, friskrevet parmesanost (gem lidt til anretningen), plukket timian (brug 1/2), hakkede, ristede græskarkerner og syltet citron (saften skal også med). Vend de ristede svampe sammen med pastaen. Krydr det hele med masser af sort peber og evt. lidt salt. Pas på med salt, da citronsaften og hvidløget allerede er saltet.

rødspættefilethvidløgtimian
30 min.
Fisk

Soignér fisken, og fold fileterne på den lange led. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. i lidt olie på en varm pande. Læg resten af hvidløgsfeddene (let knuste og upillede) på panden, og lad dem stege med sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par timiankviste samt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10. Nu er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning

Anret som vist på billedet med stegte hvidløg og timian, og riv gerne lidt ekstra parmesanost over.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?