0
Stegt rødtungefilet med karamelliserede kammuslinger med knuste kartofler, ærter, mynte og fiskefumé

Stegt rødtungefilet med karamelliserede kammuslinger med knuste kartofler, ærter, mynte og fiskefumé

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

- det nemme luksusmåltid

Fremgangsmåde

smør
Brunet smør:

Kom lidt smør (ca 15-25 g pr person) i en lille gryde ved medium varme. Lad det brune stille og roligt og hold bevægelse i gryden ved at bevæge den i cirklende bevægelser og evt. røre ind i mellem. Vær ikke bange for at smørret brænder, da det skal brune i rimeligt lang tid, før nøddesmagen er rigtigt integreret i smørret. Farven skal gerne ende som en dyb gylden farve. Når du når denne farve, slukker du og lader smørret trække, så tørstoffet kan bundfælde sig. Sigt det brunede smør fra den "brændte" valle.

fine ærter (frost OK)kartoflermynte
Knuste kartofler og ærter:

Skrab kartoflerne og kog dem møre i rigeligt vand tilsat salt. Kog ærterne med i de sidste 2 minutter. Damp kartofler og ærter. Tilsæt lidt brunet smør og rør det sammen, så kartoflerne knuses let UDEN at blive en fin mos. Smag til med hakket mynte (gem lidt til pynt) samt salt og peber.

kammuslingsukker
Stegt kammusling:

Drys evt. en lille smule sukker på den ene side af kammuslingerne (dette gør at du nemmere får en flot karamelliseret overflade, når du steger dem) og lad dem trække i 10-15 min. Tag en pande der passer i størrelsen til dine kammuslinger (de må IKKE ligge for tæt - så køles panden ned og du får kogte kammuslinger). Varm op til høj varme, tilsæt en smule neutral olie og læg kammuslingerne på panden med den sukrede side nedad. Skru lidt ned og lad kammuslingerne karamellisere uden at røre for meget ved dem. Når de begynder at blive flot gyldne tilsætter du et par tern koldt smør. Lad smørret bruse op mens du laver forsigtige cirkelbevægelser med panden. Vend kammuslingerne og steg videre for svag varme mens du "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en ske og hælde det over kammuslingerne. Fortsæt drypstegningen i ca. 1 min.

fiskefumécitron
Sauce:

Kog saucen op i en lille kasserolle og blend den skummende med en stavblender. Smag den til en sidste gang evt. med lidt citronsaft.

rødtungefilet
Rødtunge:

Krydr fileterne med salt og peber og fold dem på midten på den lange led. Vend dem i lidt rug- eller hvedemel (se video ovenover) og steg dem på en godt varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter og vend fiskene når det er "bruset af". Steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (brug gerne god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).

Anretning:

Anret fisk og kammuslinger ovenpå ærter og mos (rør evt. smør fra panden i mosen til sidst - hvis det ikke er branket) kør saucen omkring og pynt med lidt mynte.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?