0
Stegt rosenkål og kuller på yoghurtdressing med krystal karl

Stegt rosenkål og kuller på yoghurtdressing med krystal karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skindsalt
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

perlebyg
3 min.
Perlebyggen

Kom kernerne i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt. Kog i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte i et par minutter.

rosenkålbabyspinatblomme
5 min.
Grøntsagerne

Skyl kålen, spinaten og blommerne grundigt, og afdryp for vand. Flæk rosenkålene, så de får en overflade til at kunne stege på. Halvér blommerne, fjern stenene, og skær dem i små tern.

creme frisk 9%saltsort peber
15 min.
Creme frisken

Hæld creme frisken i en skål, og krydr med salt og peber.

olivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Stegning

Sæt to pander over ved høj varme.

Steg kålene på den flade side i 2 tsk. olie pr. person i ca. 2 min., til de får en brun overflade. Vend kålene rundt, tilsæt spinaten, og steg videre i ca. 1 min. Overfør til en skål, tilsæt blommerne, og smag til med salt og peber.

På den anden pande lægges fisken med skindsiden nedad. Steges i 2 tsk. olie i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

krystal karl
30 min.
Anretning

Anret creme frisken i bunden af en tallerken, og læg byggen henover efterfulgt af den stegte kålsalat. Top med fisken og revet ost. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
545 kcal
Fedt:
22,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
37,3 g
heraf sukkerarter:
8,8 g
Kostfibre:
13,3 g
Protein:
40 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?