0
Stegt sej med ratatouille og couscous
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fransk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Ratatouille

Skær aubergine, courgette og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 1 x 1 cm, og sautér dem i rigeligt god olivenolie i en bred tykbundet gryde/sauteuse, til de netop begynder at tage farve. Krydr generøst med salt og peber. 

Hak hvidløg og skalotteløg fint, og sautér dem med i et par minutter.

Tilsæt krydderiblandingen, og lad det hele sautere godt igennem i ca. 5-10 min. ved jævn varme, mens du rører jævnligt. Sørg for løbende at tilføje en smule mere olivenolie efterhånden som, især auberginen, absorberer det olie der er.

Tilsæt de hakkede tomater og 1-2 spsk. god eddike (rødvinseddike eller sherry fungerer godt, men alle duer).

Læg låg på, og lad det hele simre i ca. 10-15 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker. 

15 min.
Couscous

Hæld couscousgrynene i en stor skål sammen med en smule salt. Hæld kogende vand over, så det dækker og står ca 1 cm over cous cous'en. Læg et låg over, og lad grynene trække i 8-10 min.

Afkøl dem let ,og smuldr dem fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer lidt olivenolie. Smag til med salt og peber, og lad den trække ved stuetemperatur, til den skal spises.

20 min.
Fisk

Fileterne deles i mindre stykker, og krydres med salt og peber. Vend dem i lidt groft rugmel eller hvedemel, og steg på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie i ca. 3-4 min. på den ene side, indtil den er pænt gylden. Vend og steg i kort tid på den anden side til fisken netop er gennemstegt. 

Krydr med salt og peber igen. 

 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ratatouillekrydderi indeholder:

25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?