0
Stegt rødspætte med bagte peberfrugter, kartoffelbranade og tomatsalat

Stegt rødspætte med bagte peberfrugter, kartoffelbranade og tomatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bagte peberfrugter: Halver peberfrugterne, fjern kernerne og læg dem med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir. Smør dem med olivenolie og bag dem i en 230 grader varm ovn til de er helt sorte. Sænk temperaturen til 190 grader. Tag peberfrugterne ud, afkøl dem og fjern skindet. Skær frugtkødet i strimler og mariner dem med olivenolie, salt og peber.

Hvidløg: Pak hvidløget ind i stanniol og bag det i den 190 grader varme ovn i 25 min.

Fisk: Fold fileterne på den lange led, så de ligger dobbelt og krydr med salt og peber. Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og neutral olie. Steg fisken primært på den ene side (i ca. 2 min.) til den er pænt gylden, vend fisken og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 min. og krydr med lidt salt og peber igen.

Kartoffelbranade: Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte og kog dem møre i vand uden salt. Når de er møre moses de til en grov mos. Skær toppen af det bagte hvidløg og pres feddene ud i mosen. Smag til med salt, peber og masser af friskhakket persille (brug 2/3).

Tomatsalat: Fjern stokken på salaten og snit salaten på tværs i 6-8 dele. Skyl salaten i 2 hold koldt vand og tør bladene i en salatslynge. Halver tomaterne og krydr dem med lidt salt og sukker - lad dem trække 15-20 min. Skræl rødløget og skær det i ultratynde ringe på et mandolinjern. Læg løgringene i iskoldt vand i 5 min. og tør dem i salatslynge. Vend løgene sammen med salat og tomater, dryp med god olivenolie og krydr med salt og peber. Hak resten af persillen og vend det i salaten lige før servering.

Anret som vist på billedet og server tomatsalaten som tilbehør.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?