0
Stegt skærising og kardemommegulerødder med blodappelsin, kørvel og yoghurt

Stegt skærising og kardemommegulerødder med blodappelsin, kørvel og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skyl kartoflerne grundigt og halvér dem. Læg dem med skærefladen opad i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca. 35-40 min. Drys med lidt kørvel før servering.

Gulerødder: Skræl gulerødderne og flæk evt. de største så de alle har nogenlunde samme tykkelse. Skær skalotteløgene i tynde skiver og sauter dem i en bredbundet gryde i lidt olivenolie sammen med kardemommekapslerne uden de tager farve. Tilsæt gulerødderne og appelsinsaft (riv lidt af skallen først - den skal bruges senere). Lad det dampe for fuld skrue - først 2 min. under låg og derefter uden låg til væden er reduceret til 1/3. Tilsæt 5 g koldt smør pr. person skåret i små tern mens du hele tiden laver cirkelbevægelser med gryden, så smørret emulgerer væden, og du får en lækker sauce. Sluk for varmen og tilsæt igen 5 g koldt smør pr. person – og nu må saucen ikke koge mere! Smag saucen til med salt og peber og lidt revet appelsinskal. Tilsæt masser af hakket kørvel lige før servering.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem så de er lige tykke. Steg dem på en godt varm pande i neutral olie og smør. Steg dem primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i ca. 3-4 min. til de er pænt gyldne. Vend dem og steg i kort tid på den anden side.

Anretning: Fordel fisk og gulerødder på tallerknerne, server kartoflerne som tilbehør og top retten med en stor klat yoghurt.

NB - Kardemommekapslerne skal ikke spises - blot afgive smag til retten - så fjern dem evt. før du anretter

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?