0
Stegt skaftkotelet med varm peberfrugtrelish og nye kartofler (4 pers.)

Stegt skaftkotelet med varm peberfrugtrelish og nye kartofler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skyl og skrub kartoflerne grundigt og læg dem i et ovnfast fad sammen med 1 fed upillede hvidløg pr. person og plukket hakket timian (gem et par timianstilke til kødet). Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 35-40 min.

Kød: Tag koteletterne ud af køleskabet og ud af posen ½ time før de skal steges. Krydr dem med salt og peber. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige tilsættes et par små klatter smør sammen med et par timianstilke og 1 letknust upillet fed hvidløg pr. person. Lad koteletterne stege videre i et minuts tid hvor du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 min. før du serverer dem.

Peberfrugtrelish: Skyl peberfrugterne og skær kødet i tynde strimler. Pil rødløgene og 1 fed hvidløg pr. person og snit begge dele så fint du kan - skær dem evt. på et mandolinjern. Kom rigeligt olivenolie på en pande og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg. Når de så småt begynder at afgive duften af ristede hvidløg og bliver lysebrune tilsættes rødløg og peberfrugter. Sautér ved medium varme mens du vender ofte i et par min. Tilsæt 1 spsk. sukker pr. person og rødvinseddike og lad det koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og eddike. Når det er glaseret færdigt krydres med salt og peber samt masser af friskhakket basilikum. Server straks.

Anretning: Som vist på billedet og server kartoflerne som tilbehør.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?