0
Stegt sommer bundgarnsmakrel med persisk shivid polo, tomat/agurkesalat og ris (4 pers.)

Stegt sommer bundgarnsmakrel med persisk shivid polo, tomat/agurkesalat og ris (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Rids fileterne med 2-3 snit på skindsiden - dette bevirker at de ikke krøller så meget når de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover) der sidder i fileten - dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet - uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Krydr med salt og peber på kødsiden. Steg dem gyldne på skindsiden på en varm pande i 2-3 min. - kun på skindsiden. Vend fisken og tæl til 10 - - nu er den klar!

Persisk shivid polo: Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte i 2 minutter. Bring 1,75 dl vand pr. person i kog sammen med 1 tsk. salt i en tykbundet gryde med låg. Tilsæt risene når vandet koger og skru ned til lav varme, tilsæt shivid polo mixet og rør rundt. Lad risene koge under låg i 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække i 8-10 min. Tilsæt 1 spsk. neutral olie (fx rapsolie) pr. person som fordeles over risene således at olien trænger til bunden af gryden. Tænd igen for gryden på medium til høj varme - nu skal risene stege (uden at der røres i dem), således at der dannes en tyk sprød bund. Det tager typisk 8-10 minutter. Vend risene ud på en varm tallerken eller fad med den sprøde gyldne side opad.

Salat: Skær tomat og agurk i tern, kom dem i en sigte og drys med lidt salt - lad dem dryppe af 10 minutter. Pluk og hak dild og snit rødløget fint - vend det sammen med de saltede tomater/agurker og kom citronsaft og olivenolie på - lad det trække i 5-10 min.

*Shivid polo krydderimix fra ASA: tørret dild, løgpulver, hvidløgspulver, safran.

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?