0
Stegt spidskål på mos med kartoffel og selleri

Stegt spidskål på mos med kartoffel og selleri

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldsellerikartoflersmør
1 min.
Selleri og kartoffel

Start med at skrælle kartofler og knoldselleri. Skær begge dele i grove tern. 

Kom begge dele op i en gryde med rigeligt vand, men tilsæt ingen salt endnu. Kog dem helt møre i ca. 15 min.

Dræn herefter vandet fra, mos ternene med et piskeris, og smag til med godt med olivenolie, salt, friskkværnet peber og gerne en god klat smør.

bredbladet persillerødløgcitronvalnøddekernerrødt æble
10 min.
Marinade

Skyl æble og persille, og skræl løgene. 

Rist valnøddekernerne let på en tør pande, lad dem køle lidt ned, og hak dem groft.

Skær æblet i små tern, og hak rødløget super fint med en skarp kniv.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Kom fintrevet citronskal og godt med citronsaft op i en skål. Tilsæt ca. samme mængde god olivenolie, som der er citronsaft, lidt salt og friskkværnet sort peber.

Vend så rødløg, æbletern, nødder og persillestilke ned i marinaden.

spidskål
20 min.
Spidskål

Skær spidskålet ud i store kuvertstykker, og behold stokken på.

Varm en stor pande op med lidt olivenolie, og steg kålstykkerne i 6-7 min., til de har taget godt med farve.

Krydr med lidt salt.

bredbladet persille
30 min.
Anretning

Anret mosen i bunden af en dyb tallerken, og kom det stegte spidskål ovenpå.

Fordel marinaden godt henover kålet - sørg for at røre godt rundt i marinaden først.

Slut af med at drysse persilleblade over retten.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?