Start med at skylle bladbeder og spidskål. Snit herefter stilkene på bederne fint, og bladene en smule mere groft. Skær spidskål i kvarte stykker. Pil hvidløg, og snit det fint. Skær herefter æblet i små tern.
Find en stor gryde frem, og tilsæt en smule olivenolie. Sauter hvidløgene i 2-3 min., uden at de tager farve.
Tilsæt så bladbedestilke, blade de sorte bønner, og sauter videre, til bederne er faldet en smule sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Steg spidskålen på skærefladerne i 4-5min., til den har taget godt med farve og er begyndt at mørne.
Tilsæt græskarkerner og krydderblanding til panden, og vend lidt rundt. Træk så panden af varmen. Krydr med lidt salt.
Smuldr fetaen, vend den sammen med bønner og bladbeder, og anret i bunden af en dyb tallerken. Kom spidskål ovenpå og drys med æbletern.
Velbekomme!
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()