0
Stegt svinefilet med flækærtehumus og bagt græskar med tomat og timian

Stegt svinefilet med flækærtehumus og bagt græskar med tomat og timian

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Kog flækærterne

Kom ærterne i en gryde, og dæk dem med rigeligt vand.

Kog ærterne i 20 min., indtil de er helt udkogte.

hokkaido græskar
3 min.
Bag græskarret

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skær græskarret i både, og kassér kernehuset.

Dæk en bradepande med bagepapir, og læg græskarbådene på bagepapiret. Krydr godt med salt, og bag i ca. 20 min., indtil græskarret har fået godt med farve og er blevet helt mørt.

filet af svinekam
10 min.
Steg kødet

Krydr kødet godt med salt.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt. Skær kødet i ca. 1 cm. tykke skiver lige før servering, og krydr med salt og peber.

cherry- eller blommetomatertimian
15 min.
Forbered salaten

Skær tomaterne i halve, og pil bladene fra stilken på timianen.

Når græskarbådene er bagt færdige, vendes de godt rundt med tomat og timian.

mezze kryddericitronhvidløg
20 min.
Lav hummussen

Dræn vandet fra ærterne over i en skål.

Kom krydderiblanding og pillet hvidløg i flækærterne, blend det hele med en stavblender, og tilsæt kogevand, indtil hummussen får en cremet konsistens.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér kødet med hummussen og det bagte græskar.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
522 kcal
Fedt:
19,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2 g
Kulhydrat:
55,2 g
heraf sukkerarter:
8,8 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
27,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?