
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom ærterne i en gryde, og dæk dem med rigeligt vand.
Kog ærterne i 20 min., indtil de er helt udkogte.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skær græskarret i både, og kassér kernehuset.
Dæk en bradepande med bagepapir, og læg græskarbådene på bagepapiret. Krydr godt med salt, og bag i ca. 20 min., indtil græskarret har fået godt med farve og er blevet helt mørt.
Krydr kødet godt med salt.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt. Skær kødet i ca. 1 cm. tykke skiver lige før servering, og krydr med salt og peber.
Skær tomaterne i halve, og pil bladene fra stilken på timianen.
Når græskarbådene er bagt færdige, vendes de godt rundt med tomat og timian.
Dræn vandet fra ærterne over i en skål.
Kom krydderiblanding og pillet hvidløg i flækærterne, blend det hele med en stavblender, og tilsæt kogevand, indtil hummussen får en cremet konsistens.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér kødet med hummussen og det bagte græskar.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften