0
Stegt svinekotelet med bønnetzatziki og grøn salat

Stegt svinekotelet med bønnetzatziki og grøn salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

grønne bønner
10 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i 5 minutter og overfør til koldt vand med en hulske.

Dræn vandet fra og hak bønnerne i mundrette stykker.

mandler
15 min.
Rist mandlerne

Kom mandlerne i et ildfast fad og rist dem i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne i overfladen. Rør lidt rundt undervejs.

kotelet af gris
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil det er gennemstegt. Krydres godt med salt.

hvidløggræsk yoghurt, 10%salatmix
25 min.
Rør salaterne

Riv hvidløget ned i en skål og tilsæt yoghurten. Smag til med salt og peber og tilsæt bønnerne.

Vend salaten i lidt balsamico og smag til med salt og peber. Top med de ristede mandler.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartoflerne, tzatzikien og den grønne salat.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?