0
Stegt svinekotelet med grillet græskar og gule beder i yoghurt og za’atar

Stegt svinekotelet med grillet græskar og gule beder i yoghurt og za’atar

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kotelet af grissalt
1 min.
Kødet

Krydr kødet med salt, og gem det til senere.

gule bederhokkaido græskarolivenolie, ekstra jomfru
3 min.
Bagt grønt

Forvarm ovnen til 220 °C.

Skyl græskarret grundigt, halvér det, skrab kernerne ud med ske, og skær græskarret i tern. 
Skrub bederne grundigt, eller skræl dem, hvis du foretrækker en lidt mildere bedesmag. Skær ligeledes bederne i tern. Læg dem sammen med græskarret på en bageplade dækket med bagepapir. Krydr med salt, og vend grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person. Bag dem i ca. 20 min., til de har fået godt med farve og er bløde hele vejen igennem.

yoghurt 3,5 %za'atar
20 min.
Yoghurt og gnocchi

Varm en ny pande op ved middelhøj temperatur. Steg gnocchierne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min., indtil de får godt med farve.

Kom yoghurten i en skål, og krydr den med salt og zataar. 

sort peber
25 min.
Kødet

Sæt panden over ved middelhøj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side, så det får godt med farve og er gennemstegt. 

Lige før servering skæres kødet i skiver, og krydres med salt og peber.

35 min.
Anretning

Servér kødet sammen med de bagte grøntsager, gnocchier og den krydrede yoghurt.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
588 kcal
Fedt:
25,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,4 g
Kulhydrat:
53 g
heraf sukkerarter:
9 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
34,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?