0
Stegt svinekotelet med vindaloo spidskål og raita

Stegt svinekotelet med vindaloo spidskål og raita

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
fuldkornsris
1 min.
Ris

Kom risene i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

kotelet
3 min.
Kødet

Krydr kødet med salt på begge sider, og gem det til senere.

spidskåltomatpurévindaloo kryddericitron
5 min.
Kålen

Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl kålen, og skær den i mundrette stykker. 

Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag kålen i ca. 10 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. 

Kom tomatpureen, krydderiblandingen, citronsaften, 2 spsk. vand og 1 spsk. olie pr. person i en kasserolle og lad det simre, indtil det får en tyk konsistens.

Vend den bagte kål i sovsen lige før servering.

20 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil kødet har fået godt med farve og er gennemstegt. 

Krydres med salt og peber.

yoghurt 3,5 %agurk
25 min.
Raitaen

Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.

Vend agurken med yoghurten, og krydr med salt lige før servering.

35 min.
Anretning

Servér kødet med den bagte spidskål, ris og raita. 

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

Spidskommen, brun sennep, koriander, bukkehornsfrø, sort peber, laurbærblade, spidskommen, chili, kardemomme og kanel.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
23,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
36,7 g
heraf sukkerarter:
4,3 g
Kostfibre:
8,7 g
Protein:
38,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?