
Kom risene i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.
Krydr kødet med salt på begge sider, og gem det til senere.
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl kålen, og skær den i mundrette stykker.
Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag kålen i ca. 10 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
Kom tomatpureen, krydderiblandingen, citronsaften, 2 spsk. vand og 1 spsk. olie pr. person i en kasserolle og lad det simre, indtil det får en tyk konsistens.
Vend den bagte kål i sovsen lige før servering.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil kødet har fået godt med farve og er gennemstegt.
Krydres med salt og peber.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
Vend agurken med yoghurten, og krydr med salt lige før servering.
Servér kødet med den bagte spidskål, ris og raita.
Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Vindaloo indeholder:
30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften