Kom risene i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.
Krydr kødet med salt på begge sider, og gem det til senere.
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl kålen, og skær den i mundrette stykker.
Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag kålen i ca. 10 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
Kom tomatpureen, krydderiblandingen, citronsaften, 2 spsk. vand og 1 spsk. olie pr. person i en kasserolle og lad det simre, indtil det får en tyk konsistens.
Vend den bagte kål i sovsen lige før servering.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil kødet har fået godt med farve og er gennemstegt.
Krydres med salt og peber.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
Vend agurken med yoghurten, og krydr med salt lige før servering.
Servér kødet med den bagte spidskål, ris og raita.
Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Vindaloo indeholder:
30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.
Kundekommentarer ()