0

Stegt svinemørbrad i champignonsauce med crunchitasalat og purløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

svinemørbrad
5 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme.

Skær kødet i tykke skiver og steg dem på skæresiden i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side, indtil de får godt med farve. Tag kødet af varmen og gem til senere. Det behøver ikke være gennemstegt.

porrechampignonsgulerod
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær guleroden, porren og champignonerne i mundrette stykker og overfør til gryden løbende, hvor kødet blev stegt og steg under omrøring ved middelhøj varme i ca. 5 min.

15 min.
Rør vinaigretten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.

crunchita salatpurløg
20 min.
Lav salaten

Pil bladene fra stokken på salaten og hak purløget fint.

Vend salaten og purløget i vinaigretten. Smag til med salt og peber.

fløde 9%
25 min.
Rør sovsen

Tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. person i gryden til grøntsagerne og rør godt rundt.

Tilsæt fløden og kødet og få det op at simre, indtil sovsen bliver tilpas tyk og kødet er gennemstegt. Hvis sovsen bliver for tyk, tilsættes lidt vand.

Smag sovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartoflerne, sovsen og salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Crunchita-salat er en super sprød og crisp krydsning af Romaine- og icebergsalat.