Skær kødet ud i bøffer, krydr dem godt med salt, og lad dem stå ude til senere.
Dræn kikærterne for vand (uden at kassere vandet), og kom dem op i en skål. Pil hvidløget, og tilsæt det til kikærterne sammen med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, revet citronskal, citronsaft, krydderiblanding og lidt salt. Blend det hele med en stavblender. Hæld lidt af væden fra kikærterne tilbage i hummusen for at gøre den mere lind, og smag til, om den mangler ekstra salt.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skyl tomater, grønkål og fennikel grundigt.
Skær tomat i kvarte, og krydr dem med salt og peber i en stor skål.
Skær kålbladene fra stokken, og skær derefter bladene og fennikelen i mundrette stykker.
Kog fennikelen i ca. 30 sek. Tilsæt derefter kålen, og kog i yderligere 10 sek. Sigt vandet fra, skyl under koldt vand, og pres vandet ud af kålen.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt pr. person i skålen med tomater, og vend efterfølgende de kogte grøntsager i.
Smag til med salt, peber og eddike.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. på den ene side, indtil det får godt med farve og begynder at blive hvidt helt op i den anden side. Vend kødet, og steg det i yderligere 30 sek.
Krydres med salt og peber.
Servér kødet sammen med hummus og salat.
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Kommentarer og forslag til opskriften