0
Svinemedaljer med hummus og tomat-fennikel-salat

Svinemedaljer med hummus og tomat-fennikel-salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Filet a la mørbrad, svin
1 min.
Kødet

Skær kødet ud i bøffer, krydr dem godt med salt, og lad dem stå ude til senere.

kikærter i vandcitronhvidløghummus krydderiblanding
5 min.
Hummus

Dræn kikærterne for vand (uden at kassere vandet), og kom dem op i en skål. Pil hvidløget, og tilsæt det til kikærterne sammen med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, revet citronskræl, citronsaft, krydderiblanding og lidt salt. Blend det hele med en stavblender. Hæld lidt af væden fra kikærterne tilbage i hummusen for at gøre den mere lind, og smag til, om den mangler ekstra salt.

cherry- eller blommetomatergrønkålFennikelsennepLys eddike
15 min.
Grøntsager

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skyl tomater, grønkål og fennikel grundigt.

Skær tomat i kvarte, og krydr dem med salt og peber i en stor skål.

Skær kålbladene fra stokken, og skær derefter bladene og fennikelen i mundrette stykker.

Kog fennikelen i ca. 30 sek. Tilsæt derefter kålen, og kog i yderligere 10 sek. Sigt vandet fra, skyl under koldt vand, og pres vandet ud af kålen. 

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt pr. person i skålen med tomater, og vend efterfølgende de kogte grøntsager i.

Smag til med salt, peber og eddike.

30 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. på den ene side, indtil det får godt med farve og begynder at blive hvidt helt op i den anden side. Vend kødet, og steg det i yderligere 30 sek.

Krydres med salt og peber.

40 min.
Anretning

Servér kødet sammen med hummus og salat.

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
120 kcal
Fedt:
25,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
39,2 g
heraf sukkerarter:
6,5 g
Kostfibre:
4 g
Protein:
42,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?