Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt og timianen. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge til bønnerne.
Kom tahinen, yoghurten og citronsaften i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt revet hvidløget og smag til med salt og peber.
Kog bønnerne i 5 min. og lad dem dampe af i en sigte.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Skær kødet i ca 2 cm tykke skiver og steg dem i 3-4 min i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil kødet får godt med farve på to sider og lige netop gennemstegt. Krydr godt med salt og peber.
Servér kødet med kartoflerne, bønnerne og tahincremen.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()