0
Filet a la mørbrad i tahincreme med grønne bønner og timianbagte kartofler

Filet a la mørbrad i tahincreme med grønne bønner og timianbagte kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflertørret timian
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt og timianen. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

tahinyoghurt naturel 0,5%hvidløgcitron
10 min.
Rør tahindressingen

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge til bønnerne.

Kom tahinen, yoghurten og citronsaften i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt revet hvidløget og smag til med salt og peber.

grønne bønner
15 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i 5 min. og lad dem dampe af i en sigte.

Filet á la mørbrad
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Skær kødet i ca 2 cm tykke skiver og steg dem i 3-4 min i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil kødet får godt med farve på to sider og lige netop gennemstegt. Krydr godt med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartoflerne, bønnerne og tahincremen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
549 kcal
Fedt:
22,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
45,2 g
heraf sukkerarter:
7,3 g
Kostfibre:
10,1 g
Protein:
36,7 g