Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Riv hvidløget ned i en skål, og bland det med tahin, 1 spsk. vand pr. person og citronsaften. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.
Skær glaskålen i tern, overfør dem til en skål, og krydr godt med salt.
Bank den hele agurk med undersiden af en kokkekniv, indtil den "sprætter" op og bliver knust. Skæres efterfølgende i mundrette stykker og blandes med glaskålen.
Varm kødet op i en mikrobølgeovn og skær i skiver efterfølgende. Man kan også skære det i tern og stege i 1/2 tsk. olie pr. person, indtil det får lidt farve og bliver lunt.
Fordel spelten i tallerkerner og anret grøntsagerne, kødet og dressingen henover.
Kommentarer og forslag til opskriften