0
Stegt svinenakke med glaskål, agurkebrud og sesamvinaigrette

Stegt svinenakke med glaskål, agurkebrud og sesamvinaigrette

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog kernerne

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

tahinhvidløgcitron
3 min.
Lav tahindressingen

Riv hvidløget ned i en skål, og bland det med tahin, 1 spsk. vand pr. person og citronsaften. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.

glaskålagurk
10 min.
Skær grøntsagerne

Skær glaskålen i tern, overfør dem til en skål, og krydr godt med salt.

Bank den hele agurk med undersiden af en kokkekniv, indtil den "sprætter" op og bliver knust. Skæres efterfølgende i mundrette stykker og blandes med glaskålen.

Sous vide, mør grisenakke
20 min.
Lun kødet

Varm kødet op i en mikrobølgeovn og skær i skiver efterfølgende. Man kan også skære det i tern og stege i 1/2 tsk. olie pr. person, indtil det får lidt farve og bliver lunt.

25 min.
Anretning

Fordel spelten i tallerkerner og anret grøntsagerne, kødet og dressingen henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
32,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,7 g
Kulhydrat:
38,4 g
heraf sukkerarter:
1,2 g
Kostfibre:
13,4 g
Protein:
31 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?