0

Bagt torsk i gulerodspanzanella med ansjos og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Ansjoser, Mælk, Gluten, Sesam, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

regnbuegulerødder
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødderne i mundrette stykker og spred ud på bagepladen. Vend med revet hvidløg, salt og 1/2 spsk. olie pr. person.

Bag gulerødderne i ca. 20 min., indtil gulerødderne har fået godt med farve og er blevet møre. Rør lidt rundt undervejs.

grove fuldkorns pita / somun
10 min.
Bag croutonerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir. Skær brødet i tern, og spred dem ud på bagepladen. 

Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt. Bag i ovnen i ca. 15 min., indtil brødet begynder at blive sprødt.

torskefilet med skind
15 min.
Krydr fisken

Skær fisken i portionsstykker, og krydr med salt på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad med skindsiden opad. Fadet skal passe til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. 

cherry- eller blommetomaterkapersansjoser
20 min.
Forbered salaten

Hak ansjoserne og kapers groft og overfør til en stor skål.

Skær tomaterne i kvarte og kom dem i skålen med 1/2 spsk. balsamico pr. person og et godt skud peber.

25 min.
Bag fisken

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 5 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

basilikumparmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Servering

Kom gulerødderne og brødcroutonerne i skålen og vend hele godt rundt, sammen med revet parmesan og basilikumbladene.

Smages til med salt, peber og balsamico.

Servér salaten sammen med fisken.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?