0
Bagt kuller i gulerodspanzanella med ansjos og parmesan

Bagt kuller i gulerodspanzanella med ansjos og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødder
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødderne i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen. Vend med revet hvidløg, salt og 1/2 spsk. olie pr. person.

Bag gulerødderne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Rør lidt rundt undervejs.

grove fuldkorns pita / somun
10 min.
Bag croutonerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir. Skær brødet i tern, og spred dem ud på bagepladen. 

Vend brødternene med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag i ovnen i ca. 15 min., indtil brødet begynder at blive sprødt.

kullerfilet med skind
15 min.
Krydr fisken

Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt på begge sider. Læg fisken i et ovnfast fad med skindsiden opad. Fadet skal passe til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. 

cherry- eller blommetomaterkapersansjoser
20 min.
Forbered salaten

Hak ansjoser og kapers groft, og overfør dem til en stor skål.

Skær tomaterne i kvarte, og kom dem i skålen med 1/2 spsk. balsamico pr. person og et godt skud peber.

25 min.
Bag fisken

Fisken bages i ovnen i ca. 5 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

basilikumparmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Servering

Kom gulerødder og brødcroutoner i skålen til salaten, og vend hele godt rundt sammen med revet parmesan og basilikumblade.

Smag til med salt, peber og balsamico.

Servér salaten sammen med fisken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
546 kcal
Fedt:
20,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
49,5 g
heraf sukkerarter:
14,5 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
37,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?