Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk to bradepander med bagepapir.
Skær løgene og peberfrugterne i kvarte og spred ud på bagepladen. Bag dem i ca. 20 min., indtil de er møre og har fået lidt farve.
Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.
Skær squashene i stave og spred ud på den anden bageplade med 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber. Bag squashene i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Kom løgene og peberfrugerne i en skål sammen med kotaen og krydderiblandingen. Blend indholdet til en pure og tilsæt evt. lidt vand, hvis det er for tykt.
Vend linserne med squashen og smag til med salt og peber.
Servér fisken med linserne og haidarien.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Haydari krydderimix indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften