0

Stegt torsk i thai inspireret salat med mynte og spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

skalotteløgnam pla (fiskesauce)citronhvidløg
3 min.
Rør saucen

Hak løget i tynde skiver og overfør til en stor skål og tilsæt revet citronskal og citronsaften. 

Riv hvidløget ned i skålen og tilsæt fiskesaucen. Smag saucen til med lidt sukker.

myntespidskål
10 min.
Hak kålen

Hak kålen i mundrette stykker, overfør skålen med vinaigretten og vend det godt rundt.

Hak myntebladene groft og overfør til salaten.

20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Fordel risene i dybe skåle og anret fisken og kålsalaten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften