Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra.
Skær løget i tynde skiver og overfør til en stor skål og tilsæt revet citronskal og citronsaften.
Riv hvidløget ned i skålen og tilsæt fiskesaucen. Smag saucen til med lidt sukker.
Skær kålen i mundrette stykker, overfør den til skålen med vinaigretten og vend godt rundt.
Hak myntebladene groft og overfør til salaten.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Fordel risene i dybe skåle og anret fisken og kålsalaten henover.
Kommentarer og forslag til opskriften