0
Stegt torsk i thai inspireret salat med mynte og spidskål

Stegt torsk i thai inspireret salat med mynte og spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra. 

skalotteløgnam pla (fiskesauce)citronhvidløg
3 min.
Rør saucen

Skær løget i tynde skiver og overfør til en stor skål og tilsæt revet citronskal og citronsaften. 

Riv hvidløget ned i skålen og tilsæt fiskesaucen. Smag saucen til med lidt sukker.

myntespidskål
10 min.
Hak kålen

Skær kålen i mundrette stykker, overfør den til skålen med vinaigretten og vend godt rundt.

Hak myntebladene groft og overfør til salaten.

20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Fordel risene i dybe skåle og anret fisken og kålsalaten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
522 kcal
Fedt:
16,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
56,8 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
33 g