0
Stegt torsk med bagt blomkål, pinjekerner og tomater

Stegt torsk med bagt blomkål, pinjekerner og tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålza'atar
1 min.
Bag blomkålen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft med overvarme. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær blomkålen i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen.

Vend blomkålen i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og krydderiblandingen. Bag blomkålen i ca. 20 min., indtil den har fået masser af farve og er blevet mør.

pinjekerner
10 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

bulgur
15 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

torskefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i portionsstykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side. 

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

Bøllingsø ostcherry- eller blommetomatercitron
25 min.
Rør bulguren

Halvér tomaterne, og kom dem i en skål sammen med bulgur, pinjekerner og revet ost. Rør godt rundt, og smag til med citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med blomkål og bulgur.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
546 kcal
Fedt:
25,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,3 g
Kulhydrat:
36,3 g
heraf sukkerarter:
6 g
Kostfibre:
8,7 g
Protein:
37,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?