Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skær græskarret i både, og kassér kernehuset.
Dæk en bradepande med bagepapir, og læg græskarbådene på bagepapiret. Krydr godt med salt, og bag i ca. 20 min., indtil græskarret har fået godt med farve og er blevet helt mørt.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Riv hvidløg og citronskal ned i en skål, og tilsæt citronsaft efter smag og 1/2 spsk. olie pr. person.
Hak persille fint, og tilsæt til dressingen. Smag til med salt og peber.
Lige før servering vendes græskarret med dressingen.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og krydr godt med salt. Steg efterfølgende gnocchierne i ca. 2 min. på to sider, og krydr med salt.
Servér fisken med gnocchier og græskar. Top med de ristede solsikkekerner.
Kundekommentarer ()