0
Stegt torsk med bagt hokkaido, friskost og pinjekerner

Stegt torsk med bagt hokkaido, friskost og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hokkaido græskar
1 min.
Bag græskaren

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Skær græskarret i både, og kassér kernehuset.

Dæk en bradepande med bagepapir, og læg græskarbådene derpå. Krydr godt med salt, og bag i ca. 20 min., indtil græskarret har fået godt med farve, og er blevet helt mørt.

bagekartofler
10 min.
Bag kartoflerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i olie, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

pinjekerner
15 min.
Rist kernerne

Rist kernerne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

torskefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

rucolacitronflødeost naturel
25 min.
Anret salaten

Spred osten ud på et fad, og anret det bagte græskar henover.

Vend rucola og ristede pinjekerner i olivenolie, lidt citronsaft, salt og peber, og kom også det ovenpå.

30 min.
Anretning

Servér fisk med bagt græskar og kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
646 kcal
Fedt:
30,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,5 g
Kulhydrat:
48,3 g
heraf sukkerarter:
11,5 g
Kostfibre:
13,7 g
Protein:
37,2 g