0
Bagt torsk med bagte jordskokker, lynsyltede beder og ricotta

Bagt torsk med bagte jordskokker, lynsyltede beder og ricotta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokkerfilet royal af torsk med skind
1 min.
Bag jordskokker og fisk

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Flæk jordskokkerne på midten, og fordel dem ud på bagepladen. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bag jordskokkerne med skæresiden nedad i ca. 20 min., indtil de er helt møre og karamelliserede på skæresiden.

Læg fisken i et ildfast fad med skindsiden opad, og krydr godt med salt. Bag fisken 10 min. før servering. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. 

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

beder
15 min.
Sylt bederne

Skær bederne i lange tynde strimler med en tyndskræller.

Hæld 3 spsk. eddike pr. person i en kasserolle sammen med bederne og lidt salt.

Når eddiken koger slukkes for varmen. Lad bederne trække i eddiken, indtil servering.

valnøddekerner
20 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

frisk ricotta
30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler, jordskokker, beder, ricottaost og de ristede valnødder.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
21,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,7 g
Kulhydrat:
57,5 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
7,9 g
Protein:
35,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?