0
Torsk med cajun butternut bagt i hvidløg med ricotta og spinat

Torsk med cajun butternut bagt i hvidløg med ricotta og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squashhvidløgcajun krydderi
1 min.
Bag græskar

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær græskarret i tern, og læg dem på bagepladen. Riv hvidløget henover, og tilsæt krydderiblandingen.

Rør det godt rundt med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag græskarternene i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er møre. Rør rundt undervejs.

hasselnøddekerner
10 min.
Rist nødder

Kom nødderne i et lille ildfast fad, og bag dem under pladen med græskar i ca. 5 min., indtil de bliver gyldenbrune i overfladen.

torskefilet med skind
15 min.
Gør fisken klar

Skær fisken i portionsstykker, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad med skindsiden opad. Fadet skal passe til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Bag fisk og boller

Fisken bages i ovnen i 6-7 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

Bag bollerne som angivet på pakken.

citronfrisk ricotta
25 min.
Færddiggør græskar

Pres citronsaften ned i en stor skål, og tilsæt spinaten.

Kom græskarstykkerne i skålen, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.

Anret græskar på et fad, og top med ricottaklumper og nødder.

30 min.
Anretning

Servér fisken med græskar og boller.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
588 kcal
Fedt:
27,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,2 g
Kulhydrat:
47,8 g
heraf sukkerarter:
4,3 g
Kostfibre:
4,9 g
Protein:
35,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?