0
Stegt torsk med couscous, tranebær og cremet friskost

Stegt torsk med couscous, tranebær og cremet friskost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

couscouscitron
1 min.
Forbered couscous

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække i 10 min. Afkøl couscoussen let, og smuldr den fra hinanden med fingrene. Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften, og lidt fintrevet gul skal, fra citronen. 

FennikelKota-ostsquash
5 min.
Forbered grønt

Mens couscousen trækker kan du skære grønt. Snit fennikel i tynde strimler, Skær squashen i lange stave, og smuldr osten ud i små stykker.

 

squashras el hanout
15 min.
Damp squashen

Kom squashstave op i en gryde, og dæk bunden med lidt vand. Krydr med lidt salt, og damp squashen under låg 2-3 min., blot så de lige bliver varmet igennem, men stadig har bid. 

Hæld vandet fra gryden, og vend squash med lidt olivenolie og krydderblandingen.

torskefilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr med lidt salt. Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg fisken 3-4 min. på den ene side, og ca. 30 sek. på den anden side.

tørrede tranebær
30 min.
Anretning

Vend ost, fennikel og tranebær sammen med couscous. Anret på en tallerken med fisk og squash på siden.

Obs. Foto viser fisk med skind, men du modtager uden skind.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?