Næringsfordeling pr. person
Energi: 559 kcal
Fedt: 14,4g
Kulhydrat: 57,6g
Protein: 42,3g
Kostfibre: 18g
Forvarm ovnen på 200 °C. Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Skyl kålen grundigt og riv den fra stilken i mundret størrelse. Vend kålen i 1 tsk. olie pr. person og krydr den med salt. Fordel den ud på en bradepande der er dækket med bagepapir og bag den i ca. 15 min. indtil den næsten er branket i overfladen.
Skyl estragonen, afdryp for vand og hak den fint.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for bluset og tilsæt estragonen, revet citronskal og citronsaft. Smag til med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider.
Tag fisken af panden og lad den hvile.
Vend bulguren og kålen og tilsæt evt. stegeskyen fra fisken.
Server fisken med en god portion kålbulgur og en skefuld sovs.
Kundekommentarer ()