0
Stegt torsk med estragon/citronsovs og bulgursalat med bagt grønkål

Stegt torsk med estragon/citronsovs og bulgursalat med bagt grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi:  559 kcal

Fedt: 14,4g

Kulhydrat: 57,6g

Protein: 42,3g

Kostfibre: 18g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet med skindsalt
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen på 200 °C. Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.

grov bulgursalt
3 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme.  Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

grønkåloliesalt
5 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt og riv den fra stilken i mundret størrelse. Vend kålen i 1 tsk. olie pr. person og krydr den med salt. Fordel den ud på en bradepande der er dækket med bagepapir og bag den i ca. 15 min. indtil den næsten er branket i overfladen.

minimælkcitronestragonoliehvedemelsalt
10 min.
Sovsen

Skyl estragonen, afdryp for vand og hak den fint.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for bluset og tilsæt estragonen, revet citronskal og citronsaft. Smag til med salt.

20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden og lad den hvile. 

26 min.
Bulguren

Vend bulguren og kålen og tilsæt evt. stegeskyen fra fisken.

30 min.
Anretning

Server fisken med en god portion kålbulgur og en skefuld sovs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?