Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skyl blomkålen, og skær den i grove stykker. Kog i ca. 15 min., indtil stykkerne er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.
Sigt vandet fra (men gem det), og mos blomkålen med et piskeris, foodprocessor eller en stavblender, til det får en cremet konsistens. Tilfør først fløden og så lidt af kogevandet undervejs for at få den optimale konsistens. Den skal være mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos.
Smages til med salt og citronsaft.
Skrub gulerødderne under vand, og skær dem i kvarte. Varm en pande op ved høj varme, og steg gulerødderne i ½ spsk. olie pr. person under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Skyl persillen grundigt, afdryp for vand, og hak den groft.
Dræn kapers for væde, tilsæt kapersne til gulerødderne sammen med persillen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min ved middelvarme, til kødet begynder at få en mælkehvid farve.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Læg blomkålspureen i bunden af en tallerken og anret fisken, kartoflerne og gulerødderne henover.
Kommentarer og forslag til opskriften