Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Pil det yderste lag af porren, og skræl kartoflerne og sellerien. Skær det i grove stykker. Lad kartoflerne, sellerien og porren koge i ca. 15 min., indtil de er helt møre.
Hak tomaterne groft, pil bladene fra stokken på salaten og hak den ligeledes groft.
Hak purløget fint.
Kom purløget og tomaterne i en stor skål sammen med citronsaften og 1/2 spsk. olivenolie pr. person.
Smag til med salt og peber.
Vend salaten i vinaigretten lige før servering.
Sigt vandet fra, og mos grøntsagerne med et piskeris til en grov mos, imens fløden tilsættes, indtil mosen får den rette konsistens. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Servér fisken med mosen og salaten.
Kundekommentarer ()