0
Stegt torsk med hele bagte svampe i cremet sovs med persille

Stegt torsk med hele bagte svampe i cremet sovs med persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

champignonsporre
5 min.
Bag grøntsagerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær porren i ca 1 cm tykke skiver og spred ud på bagepladen sammen med svampene der skal være hele.

Vend grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person, krydr med salt og peber og bag dem i ca. 15 minutter, indtil de har fået godt med farve.

persille
15 min.
Hak persillen

Hak persillen fint.

torskefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

fløde 9%
25 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Tilsæt porren, svampene og persillen og smag til med salt og peber. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne og sovsen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
28,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,1 g
Kulhydrat:
47,1 g
heraf sukkerarter:
11,7 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
34,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?