0
Stegt torsk med grønne asparges, løg og cremet perlebyg

Stegt torsk med grønne asparges, løg og cremet perlebyg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog perlebyggen

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

torskefilet med skind
3 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

grønne aspargesløg
5 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Flæk løgene i kvarte, og knæk den nederste del af aspargeserne. Overfør begge dele til et ildfast fad, vend det hele med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. 

Bag grøntsagerne i 10-15 min., indtil løgene er møre, og det hele har fået lidt farve.

fløde 9%champignonspurløghvedemel
15 min.
Steg svampene

Skær svampene i kvarte.

Varm en kasserolle op ved høj varme. Steg svampene i 1 tsk. olie i ca. 3 min., uden at røre for meget rundt i kasserollen.

Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og skru ned for varmen. Rør rundt i 1 min., og hæld fløde og perlebyg i.

Lad retten simre, indtil den får en cremet konsistens. 

Lige før servering tilsættes finthakket purløg, og der smages til med salt og peber.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med den cremede perlebyg, asparges og løg.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
528 kcal
Fedt:
22,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
41,9 g
heraf sukkerarter:
8,4 g
Kostfibre:
10,5 g
Protein:
32,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?