Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Skræl eller skrub kartoflerne, kom dem i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre.
Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Hak gulerødder og løg fint, og overfør dem til en kasserolle med lidt olie.
Varm kasserollen op til middelhøj varme, og steg grøntsagerne under omrøring, indtil de bliver gyldne.
Tilsæt ærter og 1/2 spsk. hvedemel pr. pers., og steg i yderligere 1 min. under omrøring.
Hæld fløden i, og lad stuvningen simre, indtil den bliver tyk.
Smag til med salt og peber.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. pers. samt lidt salt i en stor skål.
Tilsæt snittede salatblade og finthakket purløg, og vend godt rundt.
Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie.
Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Rør evt. stegeskyen fra panden i stuvningen.
Servér stegt fisk med stuvning, kartofler og den grønne salat.
Kommentarer og forslag til opskriften