0

Stegt torsk med stuvede grønne bønner, tomater og mynte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

sorghum
1 min.
Kog sorghummen

Kom sorghum i en gryde med rigeligt, koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte et par min.

mandler
3 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

grønne bønner
5 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5 min. og lad dem dampe af i en sigte.

tomaterhvidløgmynte
10 min.
Forbered urterne

Riv hvidløget ned i en stor skål sammed med 1 tsk. olie og eddike pr. person. Tilsæt grofthakkede tomater og mynteblade og vend godt rundt med salt og peber.

Vend mandlerne og den kogte sorghum i salaten lige før servering.

fløde 9%
20 min.
Lav bønnestuvningen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og 1 tsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Når fløden er blevet cremet, tilsættes de kogte bønner. Smages til med salt og peber.

torskefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med salaten og bønnestuvningen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.