0
Stegt kulmule og ravioli med ricotta og spinat med pinjekerner og cremet parmesansauce

Stegt kulmule og ravioli med ricotta og spinat med pinjekerner og cremet parmesansauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pinjekerner
1 min.
Pinjekerner:

Kom pinjekernerne i et ildfast fad, og drys med lidt olivenolie og fint salt. Bag dem gyldne i ovnen ved 175 grader. Det tager 10-15 min., og derefter skal de hakkes groft. (Kan også snildt ristes gyldne på en pande).

spinatcitronfløde 38% (piskefløde)hvidløg
5 min.
Parmesan/spinatsauce:

Skyl spinaten grundigt i 2 hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge. Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver (brug halvdelen her). Rist hvidløg i en kasserolle eller sauteause i god olivenolie stille og roligt ved medium varme, til de netop begynder at blive gyldne og sprøde. Tilsæt 2-3 klumper koldt smør og den skyllede spinat, vend rundt til spinaten er faldet sammen, og krydr med salt og peber. Tilsæt fløde, og riv 2/3 dele af parmesanen heri. Smag parmesan/spinatsaucen til med salt og peber samt lidt citronsaft og evt. lidt revet citronskal.

kulmulefilet uden skindhvidløg
12 min.
Fisken:

Del fisken i mindre stykker, krydr dem med salt og peber, og vend dem i lidt hvedemel. Steg de små stykker fisk i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm slip let pande. Læg letknuste upillede hvidløgsfed på panden, 1 fed pr. mand, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er den klar til servering. 

15 min.
Ravioli:

Raviolien tilberedes samtidig med parmesan/spinatsaucen. Kog raviolien i rigeligt godt saltet vand. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne). Kog dem i 4-5 minutter. Dræn i et dørslag (gem lidt af pastakogelagen til saucen).

20 min.
Anretning:

Vend raviolien i parmesan/spinatsaucen sammen med ristede pinjekerner, og anret i varme dybe tallerkener. Top med fisken, og riv det sidste parmesan over.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?