0
Stegt torsk på grov salat med knoldselleri, pære og pecorino

Stegt torsk på grov salat med knoldselleri, pære og pecorino

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldselleriperlebyg
1 min.
Selleri og perlebyg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl selleriet, og skær det i grove tern. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bag dem møre i ca. 20 min.

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, saltet vand i ca. 15 min.

pærecitronkapersbredbladet persille
10 min.
Grønt

Skyl pære og persille.

Skær pæren i tern, og hak persillen fint. Brug både stilke og blade.

Hak kapers groft med en kniv.

Lav en syrlig dressing af citronsaft, kapers og lidt olivenolie.

torskefilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, dup dem tørre med lidt køkkenrulle, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Varm en pande op ved højeste blus, og steg fisken i en smule olie. Steg fisken i 3-4 min. og derefter ca. 30 sekunder på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3 min. på begge sider.

krystal karl
30 min.
Anretning

Dræn perlebyggen grundigt for vand. Vend perlebyg, selleri, pære, persille og marinade sammen i en stor skål, og smag det til en sidste gang.

Anret salaten på en tallerken med fisken ovenpå. Slut af med at rive osten over retten.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?