0
Stegt torskefilet dertil risotto med pinjekerner og broccoli

Stegt torskefilet dertil risotto med pinjekerner og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skær fisken i portionsstykker. Krydr med salt og peber og steg fisken i 1,5 min. på hver side i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre til den netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør til panden og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

Pinjekerner: Kom pinjekernerne i et ildfast fad – drys med lidt olivenolie og med fint salt. Rist i en 180 grader varm ovn i ca. 8-10 minutter til de er gyldne - kernerne må ikke branke. Knus dem let i en morter.

Risotto: Hvidløg og skalotteløg hakkes fint og bacon skæres i små fine tern. Steg bacon i en tykbundet gryde til det bliver sprødt uden at branke. Kom lidt god ekstra jomfruolivenolie i gryden og tilsæt løg og hvidløg, som sauteres til de er klare uden at have taget farve - krydr med salt og peber. Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand og drænes - tilsættes gryden med løg og bacon og sauteres i 1-2 min til også de er klare, igen uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og kog ind til det halve. Dæk herefter risene med varm grøntsagsbouillon eller vand - og kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere bouillon/vand efterhånden som væden absorberes af risene. Forsæt indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel ca. 12-15 minutter. Det er vigtigt, at du rører undervejs, ellers brænder risottoen på. Riv parmesanen fint og vend det i risottoen sammen med mascarpone - rør i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet. Tilsæt nu smør i tern og rør rundt til smørret er absorberet. Lad risottoen hvile 5 minutter under låg. Smag nu til med salt, peber og lidt citronsaft + evt. mere parmesan. Skær broccoli ud i små bitte buketter som blancheres i 1 minut – de tilsættes risottoen sammen med fintsnittede forårsløg, ristede pinjekerner og hakket persille. Servér straks.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?