0
Stegt torskerogn med avokado, hytteost, tomat og dild

Stegt torskerogn med avokado, hytteost, tomat og dild

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

NB - Kog rognen dagen før du skal bruge den.

Kogning af torskerogn: Soigner rognen for eventuelt overskydende hinder. Krydr med salt og sort peber og rul rognen stramt ind i pergamentpapir. Pak den derefter ind i stanniol eller bind den med kødsnor. Lad "pølserne" simre i vand - tilsat godt med salt, hele peberkorn, laurbærblade og evt. en tsk. eddike - i ca. 15-30 min. (afhængig af størrelsen). Normal kogetid er ca. 15 min. for 6-700 g rogn. Lad rognen trække i kogevandet i ca. 10 min og køl den derefter af. Rognen skal føles fast. Når rognen - som her - efterfølgende skal pandesteges, er det bedst at "underkoge" den en smule, da den jo også får tilberedning på panden.

Alternativ kogning af torskerogn (nem): Alternativt kan den soignerede rogn pocheres hel i kogelagen. Kog den op - læg torskerognen i - bring tilbage til kogepunktet og hold den på kogepunktet i 4-5 min. Sluk og lad den trække i 10-15 min.

Stegt torskerogn: Skær den afkølede torskerogn i ca. 2-3 cm tykke skiver og vend skiverne i mel. Steg dem i smør og olie på en varm pande til de er gyldne på begge sider (ca. 2 min. på hver side). Husk at krydre dem med salt og peber.

Anretning: Skær avokadoerne ud i 3-4 mm tynde skiver og fordel dem på tallerknerne. Krydr med salt og peber og dryp lidt limesaft over. Fordel halve tomater og skåret iceberg oven på. Dressing: Pisk olivenolie og eddike sammen, krydr med salt og peber og hæld dressingen over salaten. Læg den stegte torskerogn og små "klatter" af hytteost på. Pynt til sidst med limefrugt skåret i både og dild. Server sammen med små nykogte kartofler vendt med masser af friskhakket dild og lidt smør.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?