0
Stegt torskerogn med rygeostsalat og bagt selleri

Stegt torskerogn med rygeostsalat og bagt selleri

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 507 kcal

Fedt: 20,1g

Kulhydrat: 23,1g

Protein: 48,2g

Kostfibre: 20,7g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskerogn
1 min.
Torskerogn

Krydr torskerognen med rigeligt salt og læg den til side.

knoldselleri testolie
2 min.
Selleri

Sæt ovnen på 200 °C. Skræl sellerien, og skær den 2x2 cm tern, som placeres på en bradepande dækket med bagepapir. Tilsæt 1 spsk. olie pr. person og krydr godt med salt. Fordel sellerien således, at der er så meget mellemrum som muligt mellem de enkelte stykker på pladen. På den måde karamelliserer de bedre.

Bag sellerien i 20 min, indtil de er bløde og har fået en flot gylden overflade.

torskerognolie
15 min.
Torskerogn

Sæt en pande over på middel-lav varme og tilsæt 2 tsk. olie pr. person. Kom torskerognen på panden helt som den er og steg den over lang tid, ligesom man ville gøre med en medisterpølse. Lad torskerognen simre stille og roligt i ca. 4-8 min. på hver side. Alt efter hvor stor den er. Man skal holde øje med rognen undervejs. Den skal helst ikke blive grå hele vejen igennem. Man kan uden problemer skære ned gennem den for at se, om den er tilberedt færdig.

agurkgrønkålestragonyoghurt naturel 0,5%Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejericitron
20 min.
Salaten

Sæt en gryde med vand over at koge. Skyl og afdryp kål, agurk og estragon grundigt. Pluk kålen fra stilken i mundrette stykker og kog den i 1 min, hvorefter den sigtes og skylles med koldt vand. Skær agurken i skiver, pil bladene fra estragonen og hak dem groft.

Bland yoghurt og rygeost i en skål og krydr med ½ tsk. salt og citronsaft. Vend grøntsagerne i dressingen og smag evt. til med ekstra citronsaft eller salt.

30 min.
Anretning

Skær rognen ud i bøffer og fordel i tallerkener med bagt selleri og rygeostsalat.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?