0
Stegte gnocchi i bagt ratatouille, ricotta og frisk timian

Stegte gnocchi i bagt ratatouille, ricotta og frisk timian

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashcherry- eller blommetomaterløghvidløggulerødder
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Hak hvidløg groft, og skær squash, gulerødder og løg i grove stykker.
Overfør det til et ildfast fad sammen med tomater og olivenolie.

Tilsæt 1/4 dl. vand pr. pers. til fadet, krydr med salt og peber, og rør det godt rundt.

Bag retten i ca. 20 min., til grøntsagerne har fået godt med farve, og er blevet møre. Rør rundt i fadet undervejs.

pinjekerner
10 min.
Rist kernerne

Rist kernerne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

frisk ricotta
15 min.
Rør ricotta

Kom ricotta i en skål, og krydr med salt og peber.

timian
20 min.
Pluk timian

Pluk bladene fra stilkene på timian.

gnocchi
25 min.
Steg gnocchi

Varm en pande op ved høj varme, og steg gnocchi i en smule olie i ca. 2 min. på to sider, så de får en flot gylden farve. Krydr med salt.

30 min.
Anretning

Anret gnocchi henover ratatouillen, og top med olivenolie, ricotta, timian og pinjekerner.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
543 kcal
Fedt:
29 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 g
Kulhydrat:
54,1 g
heraf sukkerarter:
10,6 g
Kostfibre:
6 g
Protein:
13,6 g