0
Stegte gnocchi med kuller, squashcreme og ristede mandler

Stegte gnocchi med kuller, squashcreme og ristede mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashporrehvidløgkrystal karl
1 min.
Lav squashcremen

Hak squash, porre og hvidløg groft, og overfør det hele til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad det stege under omrøring i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, indtil det bliver gyldent og mørt.

Hæld lidt vand i, så det dækker bunden af gryden, og lad det simre yderligere 5 min. 

Sluk for varmen, og rør massen til en mos med et piskeris eller en stavblender. 

Smag til med revet ost, salt og peber.

mandler
15 min.
Rist mandlerne

Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

gnocchi
20 min.
Steg gnocchierne

Varm en pande op ved høj varme. Steg gnocchierne i 1 tsk. olie i ca. 3 min. ved jævnlig omrøring, indtil de har fået lidt farve og er gennemvarme.

kullerfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en ny pande op ved høj varme, og skær fisken i store stykker. 

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege i 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr med salt og peber, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med gnocchier, squashcreme og de ristede mandler.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
563 kcal
Fedt:
26,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,8 g
Kulhydrat:
43 g
heraf sukkerarter:
8,2 g
Kostfibre:
6,1 g
Protein:
36,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?