0
Stegte gulerødder med løvstikke, mozzarella og fregola

Stegte gulerødder med løvstikke, mozzarella og fregola

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fregola sarda
1 min.
Fregola

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge.

Kog fregola i 10-12 min., til den er al dente. Sigt dem, vend med et par dråber olivenolie, og hold fregola lune indtil servering.

gulerødder
5 min.
Gulerødder

Skrub gulerødderne grundigt, og halvér evt. de største på langs.

Steg dem stille og roligt på en pande i en smule olivenolie i ca. 20 min., til de har taget farve over det hele, og er sprødmøre. Brug evt. to pander, hvis du laver mad til 4 personer.

Krydr med salt og friskkværnet peber undervejs.

bladsellerivalnøddekernerfrisk mozzarellaløvstikke
10 min.
Nødder

Hak nødderne fint med en kniv. Pluk løvstikken ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Dræn osten for vand, og pluk den ud i små bidder.

Skyl bladselleri, og snit den i tynde skiver med en kniv.

citronfrisk mozzarella
30 min.
Anretning

Vend bladselleri og løvstikke sammen med pastaen, og smag til en sidste gang. Tilføj evt. lidt mere olivenolie.

Anret pasta på en tallerken med gulerødder ovenpå. Riv citronen fint henover, og drys med nødder. Kom til sidst mozzarella rundt på tallerkenen.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?