Fisken: Skindsiden ridses med en skarp kniv hvorved man undgår, at fileten buer på midten under stegning. På den måde opnår man også en mere sprød skindside. Steges i lidt olie på en varm pande i ca. 2 min. Steges kun på skindsiden. Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 min. inden servering.
Rodfrugter: Varm ovnen op til 200 grader. Del broccolien i buketter, skær rodfrugterne i grove stave og hvidløgene i kvarte. Fordel dem i et ovnfast fad og vend dem med 1 tsk. olie.
Krydr med salt, peber og frisk timian.
Bag rodfrugterne i 40-50 minutter til de er møre og gyldne.
Server den stegte fisk sammen med de bagte rodfrugter.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften