0
Stegte kammuslinger med friséesalat, trøffel vinaigrette på brunet smør, sprøde Pani puri fyldt med citronconfit og kørvel

Stegte kammuslinger med friséesalat, trøffel vinaigrette på brunet smør, sprøde Pani puri fyldt med citronconfit og kørvel

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Pani purineutral olie til friteringsalt
1 min.
Pani puri

Kom ca. 2-3 dl neutral olie i en lille gryde. Varm olien op til ca. 180 grader (når det syder let omkring enden af en tændstik du dypper forsigtigt i olien så er den klar)

Når dine pani puri (se video ovenover) er poppet op vendes de forsigtigt med en hulske og steges videre på den anden side.

Pani puri friteres indtil de er sprøde og olien ikke syder mere.

Dryppes af på fedstsugende papir og drysses med lidt fint salt. 

smør
5 min.
Brunet smør:

Kom 100 g (rigtigt) smør i en lille gryde ved medium varme. Lad det brune stille og roligt og hold bevægelse i gryden ved at bevæge den i cirklende bevægelser og evt. røre ind i mellem. Vær ikke bange for at smørret brænder, da det skal brune i rimeligt lang tid, før nøddesmagen er rigtigt integreret i smørret. Farven skal gerne ende, som en dyb gylden farve. Når du når denne farve, slukker du og lader smørret trække, så tørstoffet kan bundfælde sig. Sigt det brunede smør fra den "brændte" valle.

Trøffel-Puré - Tuber Melanosporumbalsamicodijon sennepsmør
10 min.
Trøffel vinaigrette på brunet smør(bruges som dressing til salat og på tallerken)

Kom trøffelpuré, 2 tsk. dijonsennep, 1 tsk sukker (eller honning), 2 spsk. mørk balsamico og alt det lune brunede smør i en lille beholder med tilhørende låg. Ryst det hele grundigt sammen til en homogen masse. Det smager fantastisk!

NB. du skal kun bruge ca. 2 spsk. pr person du laver mad til - gem resten til en skøn salat en anden dag. (den kan fint holde sig på køl i 2-3 uger)

Pani puricitronconfit
20 min.
Pani puri fyldt med citronconfit

Kom citronconfit i en lille sprøjtepose eller frostpose, så du kan sprøjte det ud. Prik et lille hul i bunden af hver panipuri og kom en smule confit i hver pani puri. Ikke mere end en lille ært i størrelsen og du skal bruge ca. halvdelen af citronconfiten her. 

kammuslingsukkersmørneutral olie til stegningsaltsort peber
25 min.
Stegt kammusling

Drys evt. en lille smule sukker på den ene side af kammuslingerne (dette gør, at du nemmere får en flot karamelliseret overflade, når du steger dem), og lad dem trække, gerne i 10-15 min.

Tag en pande, der passer i størrelsen, til dine kammuslinger (de må IKKE ligge for tæt - så køles panden ned, og du får kogte skaldyr). Varm op til høj varme, tilsæt en smule neutral olie, og læg kammuslingerne på panden med den sukrede side nedad. Skru lidt ned, og lad kammuslingerne brune uden at røre for meget ved dem. Når de begynder at blive flot gyldne, tilsætter du et par tern smør. Lad smørret bruse op, mens du laver forsigtige cirkelbevægelser med panden. Vend og steg videre for svag varme, mens du ”drypsteger” på toppen ved at tage smør fra panden med en ske og hælde det over kammuslingerne. Fortsæt drypstegningen i ca. 1 min. OBS. De skal max være på panden i sammenlagt 1-1,5 minutter. Krydr med salt og peber.

Friséesalat
30 min.
Salat

Pluk salaten (brug primært de lyse blade) og sørg for at tørre den grundigt i en salatslynge. Vend med 1 tsk. trøffelvinaigrette pr person du laver mad til. 

kørvelPrimitivo surdejs bolle med fuldkorncitronconfit
30 min.
Anretning

Som vist - sæt et par "dutter" af det sidste citronconfit på tallerkenerne. Dryp lidt ekstra trøffelvinaigrette omkring og pynt med plukket kørvel. 

Server lune boller dertil. 

Bonusinfo

Pani puri er en indisk snack, der også kaldes for golgappa eller puchka i forskellige regioner i landet. Det er en populær street food, som består af små, sprøde kugler lavet af semolina eller hvedemel, der ofte fyldes med en blanding af krydrede kartoffelbiter, kikærter, krydrede chutneys og en sauce kaldet "pani", der normalt er krydret med forskellige krydderier som tamarind, chaat masala og koriander.

En sjov fakt om pani puri er, at det er en af de mest elskede street foods i Indien og er kendt for at have mange variationer og smagsnuancer, afhængigt af regionen. Det siges også, at pani puri oprindeligt blev opfundet som en snack for maharajaer og maharaniere i Indien, men det har siden spredt sig til at være en folkelig favorit over hele landet.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?