Trim kålen for stok og grove yderblade og snit den i tynde strimler. Nip bønnerne og skær dem i 1 cm brede stykker med et meget skråt snit. Snit forårsløgene i skrå skiver og hak hvidløgsfeddene fint. Pisk hele æg og hvider godt sammen. Nip bønnerne og kog dem i 5-7 min. Kom derefter bønnerne over i en skål, og køl dem hurtigt ned med iskoldt vand. Varm et godt skvæt olie i en wok og rist kål, bønner og forårsløg min. 5-7 min. Tilsæt hvidløg og krydderier og rist yderligere 1 min. Kom risene i og rist til de er let stegte og helt gennemvarme, 3-4 min. Tilsæt den rå æggemasse og vend rundt til det hele har fået en lækker, cremet konsistens. Drys med hakkede peanuts - og gerne friskhakket koriander - og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften