0
Stegte kødboller med helbagt aubergine og salat vendt i saltet yoghurt

Stegte kødboller med helbagt aubergine og salat vendt i saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
aubergineolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 225 grader. Flæk auberginen midt over, og rids store tern i kødet, uden at skære igennem skallen. Pensl med 1 tsk. olie pr. person, og krydr godt med salt og peber.

Læg auberginen på en bageplade dækket med bagepapir, og bag den i ca. 25 min., indtil den er blevet helt blød.

brune ris
5 min.
Risene

Kog risene efter anvisning på posen, lad risene hvile i 5 min efter kogning

yoghurt 3,5 %agurkspidskåltomater
10 min.
Salaten

Kom yoghurten i en stor skål, og krydr den godt med salt. 

Skyl agurk, tomat og spidskål grundigt, og skær dem ud i små stykker. Vend dem godt med salt, og lad dem afgive lidt væske. Vend grøntsagerne i yoghurten lige før servering.

hakket oksekød 3-6%rasp
20 min.
Kødbollerne

Rør kødet sejt med 1/2 tsk. salt pr. person, og vend raspen i evt. sammen med lidt tørrede krydderier som fx. spidskommen, timian, paprika og oregano.

Form 3-4 flade kødboller pr. person, og steg dem i en pande over middelhøj varme i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side. Krydres med peber.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med den bagte aubergine og salaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
544 kcal
Fedt:
22,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,1 g
Kulhydrat:
44,9 g
heraf sukkerarter:
8,6 g
Kostfibre:
7 g
Protein:
34,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?