Forvarm ovnen til 225 grader. Flæk auberginen midt over, og rids store tern i kødet, uden at skære igennem skallen. Pensl med 1 tsk. olie pr. person, og krydr godt med salt og peber.
Læg auberginen på en bageplade dækket med bagepapir, og bag den i ca. 25 min., indtil den er blevet helt blød.
Kog risene efter anvisning på posen, lad risene hvile i 5 min efter kogning
Kom yoghurten i en stor skål, og krydr den godt med salt.
Skyl agurk, tomat og spidskål grundigt, og skær dem ud i små stykker. Vend dem godt med salt, og lad dem afgive lidt væske. Vend grøntsagerne i yoghurten lige før servering.
Rør kødet sejt med 1/2 tsk. salt pr. person, og vend raspen i evt. sammen med lidt tørrede krydderier som fx. spidskommen, timian, paprika og oregano.
Form 3-4 flade kødboller pr. person, og steg dem i en pande over middelhøj varme i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side. Krydres med peber.
Servér kødbollerne med den bagte aubergine og salaten.
Kundekommentarer ()