Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skær løg og svampe i mundrette stykker, og overfør begge dele til en kasserolle med 1/2 spsk. olie pr. person. Varm op til middel varme, og lad det stege i ca. 5 min. under omrøring.
Bland følgende pr. person i en stor skål: 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt.
Skær kålen i fine strimler, og overfør dem til skålen. Vend godt rundt, og smag til med citronsaft og salt.
Hæld 1 tsk. hvedemel pr. person i kasserollen med svampe, og rør rundt i ca. 1 min.
Hæld fløden i, og lad sovsen simre ved lavt blus i et par min., indtil den begynder at blive tyk.
Smag til med salt og peber.
Kom kødet i en skål med 1/2 tsk. salt pr. person og lidt peber. Rør det godt rundt med et piskeris.
Varm en pande op ved høj varme.
Form 3-4 kødboller pr. person, og steg dem i ca. 2 min. på 3 sider.
Servér kødbollerne med kartofler, kålsalat og svampesovs.
Kommentarer og forslag til opskriften