0
Stegte kødboller på gris med svampesauce, spidskål og citron

Stegte kødboller på gris med svampesauce, spidskål og citron

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

portobellosvampeløg
5 min.
Skær grøntsager

Skær løg og svampe i mundrette stykker, og overfør begge dele til en kasserolle med 1/2 spsk. olie pr. person. Varm op til middel varme, og lad det stege i ca. 5 min. under omrøring.

spidskål
10 min.
Skær kålen

Bland følgende pr. person i en stor skål: 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt. 

Skær kålen i fine strimler, og overfør dem til skålen. Vend godt rundt, og smag til med citronsaft og salt.

fløde 9%
15 min.
Rør sovsen

Hæld 1 tsk. hvedemel pr. person i kasserollen med svampe, og rør rundt i ca. 1 min.

Hæld fløden i, og lad sovsen simre ved lavt blus i et par min., indtil den begynder at blive tyk. 

Smag til med salt og peber.

Hakket grisekød
20 min.
Rør kødet

Kom kødet i en skål med 1/2 tsk. salt pr. person og lidt peber. Rør det godt rundt med et piskeris.

Varm en pande op ved høj varme.

Form 3-4 kødboller pr. person, og steg dem i ca. 2 min. på 3 sider.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med kartofler, kålsalat og svampesovs.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
499 kcal
Fedt:
19,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,3 g
Kulhydrat:
44,2 g
heraf sukkerarter:
9,5 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
33,8 g