0
Stegte koteletter med bagte jordskokker og yoghurtsalat

Stegte koteletter med bagte jordskokker og yoghurtsalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kotelet af grisrosmarin
1 min.
Marinér kødet

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kom kødet i en skål, tilsæt halvdelen af rosmarinen og lidt olie, krydr godt med salt og peber, og lad det marinere til senere.

bagekartoflerjordskokker
3 min.
Bag rødderne

Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær kartofler og jordskokker i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt.

Bag rødderne i ca. 20 min., til de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i dem undervejs for en jævn stegning.

squashcherry- eller blommetomaterrosmarin
10 min.
Bag grøntsagerne

Dæk en ny bageplade med bagepapir.

Skær squash i tern og tomater i halve, og spred dem ud på bagepladen med resten af rosmarinen og lidt olie.

Krydr med salt og peber, og bag i ca. 15 min., til de har fået godt med farve.

græsk yoghurt, 10%
20 min.
Rør yoghurten

Hæld yoghurten i et fad, og krydr med salt og peber.

Anret tomat og squash henover, når de er bagt færdig.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme, og steg kødet i lidt olie i ca. 2-3 min., til det har fået godt med farve. Vend kødet om, og steg yderligere 1 min.

Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet med de bagte rødder og yoghurtsalat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
650 kcal
Fedt:
35 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,5 g
Kulhydrat:
50,4 g
heraf sukkerarter:
7,4 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
31,1 g