0
Stegte koteletter med fyldt aubergine, mynte og tomater

Stegte koteletter med fyldt aubergine, mynte og tomater

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stænger, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

aubergineløghvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Bag auberginen

Flæk auberginen, og skrab 2/3 af indmaden ud med en ske. Læg de udhulede auberginer på et ildfast fad, og bag dem, imens indmaden hakkes.

Kom indmaden i en kasserolle med 1 tsk. olie pr. person, og lad den simre ved lav varme under omrøring.

Hak løg og hvidløg fint, og kom det i kasserollen. Lad det hele simre videre i ca. 5 min., indtil løgene er gyldne.

Kom det stegte fyld tilbage i auberginerne, og riv osten henover. Bag auberginerne i ca. 10 min., indtil de har fået godt med farve i overfladen. 

kotelet af gris
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme. 

Steg kødet i 1/2 tsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt. 

myntecherry- eller blommetomater
25 min.
Rør salaten

Hak tomater og mynte groft, og krydr med salt og peber.

Top det henover auberginerne, når de er bagt færdigt.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartofler og de bagte auberginer.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
591 kcal
Fedt:
29,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,4 g
Kulhydrat:
43,9 g
heraf sukkerarter:
8,3 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
33,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?