0
Stegte koteletter med hummus og knuget savoykål

Stegte koteletter med hummus og knuget savoykål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

savoykålcitron
1 min.
Knug kålen

Hak kålen i tynde strimler, og overfør til en stor skål. Vend med lidt citronsaft, salt og olivenolie, og massér det godt ind i kålen. Lad det stå til senere.

kikærterhummus krydderiblandingcitrontahinhvidløg
10 min.
Rør humusen

Dræn kikærterne for vand (uden at kassere vandet), og kom dem op i en skål.

Tilsæt hvidløg til kikærterne sammen med 1 spsk. olivenolie pr. pers., lidt citronsaft, tahin, krydderiblanding og lidt salt.

Blend det hele med en stavblender, og hæld lidt af væden fra kikærterne tilbage i hummussen, for at gøre den mere lind.

Smag evt. til med ekstra salt.

pitabrød
15 min.
Lun pitabrødene

Lun pitabrødene i ovnen eller på en rister.

kotelet af gris
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kødet i lidt olie i ca. 3 min. på begge sider, indtil det har fået godt med farve, og lige netop er gennemstegt.

granatæble
25 min.
Pil granatæblet

Pluk bærene fra granatæblet, og vend dem i kålsalaten. Smag til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér kødet med hummus, kålsalat og pitabrød.

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
684 kcal
Fedt:
28,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,8 g
Kulhydrat:
44 g
heraf sukkerarter:
5,2 g
Kostfibre:
12,5 g
Protein:
40,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?